19. januára 2019

Polievka zo žeruchy

30 g masla., cibuľa., 2 zemiaky., 125 g žerucha., 900 ml slepačieho alebo zeleninového vývaru., 300 ml mlieka., bobkový list., soľ., mleté čierne korenie., smotana na zdobenie
Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, pridáme najemno nasekanú cibuľu a na miernom ohni ju za stáleho miešania pomaly speníme, až kým nezmäkne. Zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Zo žeruchy odstránime tvrdé stonky. K cibuli pridáme zemiaky a žeruchu. Miešame ďalších 5 minút. Prilejeme vývar a mlieko, pridáme bobkový list a podľa chuti posolíme a okoreníme. Polievku necháme zovrieť, zakryjeme a na veľmi miernom ohni varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Z polievky odstránime bobkový list, zmixujeme, prelejeme naspäť do hrnca, ohrejeme, a podľa chuti okoreníme. Podávame ju ihneď, ozdobenú smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára