19. januára 2019

Plnené jahňacie pliecko

1000 g jahňacieho pliecka., KL červenej papriky., soľ., pohárik bieleho vína., strúčik cesnaku., 2 mrkvy., štvrťka zeleru., 2 cibule., 40 g oleja., kúsok masla., trochu tymianu a 1/8 l smotany
PLNKA: 300 g šunky., žĺtok., dl bieleho vína., trocha tymianu., roztlčený klinček
Šunku pomelieme a zmiešame s prísadami. Vykostené a umyté pliecko osolíme a z vonkajšej strany potrieme paprikou. Na pripravený plát mäsa natrieme plnku, mäso zrolujeme a obviažeme niťou. Roládu prudko zo všetkých strán opečieme na oleji. Podlejeme pohárikom vína a na mierno m ohni dusíme. Medzitým pokrájame na kocky očistenú zeleninu, pridáme rozotretý cesnak, postrúhanú cibuľu, soľ, prichutíme tymianom a na masle domäkka udusíme. Mäkkú zeleninu roztlačíme vidličkou a pridáme k mäsu. Roládu dusíme ešte asi 30 minút. Potom odstránime niť a mäso nakrájame na rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára