19. januára 2019

Veniec s vajcami

700 g múky., 42 g droždia., 1,5 dl oleja., 3 dl mlieka., vajce., 6 prepeličích vajec., 50 g čerstvého špenátu., 20 g potočnice, šampiňón., reďkovka., cukor., černuška., soľ
Z mlieka, múky cukru, soli a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme cca 30 minút vykysnúť. Kvások nalejeme doprostred zvyšku múky, pridáme olej, premiešame a necháme kysnúť ďalších 30 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké kusy, z ktorých upletieme veniec. Potrieme vyšľahaným vajcom, posypeme soľou, černuškou a dáme piecť na 35 – 40 minút. Veľkonočný veniec ozdobíme čerstvým špenátom,potočnicou, reďkovkou, hríbami a prepeličími vajcami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára