18. januára 2019

Veľkonočná torta čokoládová

250 g karotky., 250 g mletých vlašských orechov., 4 vajcia., 200 g práškového cukru., 2 PL rumu., 2 PL citrónovej šťavy., 25 g maizeny., trochu mletej škorice a strúhaného muškátového orieška., marhuľový džem podľa potreby., maslo na vymastenie., čokoládovú polevu., zajačiky, vajíčka a podobne na ozdobu
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Žĺtky vymiešame so 100 g práškového cukru a s rumom dopenista. Vareškou vmiešame maizenu, mletú škoricu a muškátový oriešok, nastrúhanú mrkvu a mleté orechy. Z bielkov šľaháme sneh, postupne prisypeme 100 g práškového cukru a dotuha vyšľaháme. Sneh po častiach zľahka vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy s pružným okrajom, vložíme do rúry a upečieme. Džem dáme do malého hrnčeka, pridáme 2 – 3 PL vody a na minime necháme za stáleho miešania prevrieť. Potrieme vychladnutú tortu a necháme zaschnúť. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne potrieme tortu. Nakoniec ozdobíme veľkonočnými vajíčkami, zajačikmi a podobne. Ak sa ponáhľate, tortu stačí bohato posypať práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára