18. januára 2019

Krémeše-recept

lístkové cesto
KRÉM: 1,5 l vody., 7 vajec., 3 balíčky krémového prášku., 3 kopčité PL polohrubej múky., 350 g kryštálového cukru., vanilínový cukor., štipka soli., práškový cukor., kakao., kúsok rysu na šablónku
Lístkové cesto vyvaľkáme na dva pláty vo veľkosti pechu a každý upečieme v dobre vyhriatej rúre. Jeden upečený plát hneď pokrájame na štvorce, druhý necháme vychladnúť. 7 bielkov a štipku soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme 350 g cukru a ďalej šľaháme. Z vody odoberieme asi 2 dl, rozpustíme v nich krémový prášok, vanilínový cukor a múku, pridáme žĺtky a vyšľaháme. Masu vlejeme do zvyšnej vriacej vody a krátko povaríme. Horúci puding postupne opatrne vmiešame do snehu (nie opačne!) a vylejeme na lístkový plát. Lístkové štvorce poukladáme na puding a necháme vychladnúť. Potom krémeše pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Podľa nákresu vystrihneme šablónku, ktorú položíme na krémeš a pomocou sitka vysypeme kakaom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára