18. januára 2019

Pečené veľkonočné vajíčka

200 g hladkej múky., balíček prášku do pečiva., 50 g práškového cukru., 50 g tuku., postrúhaná citrónová kôra., vajce., 8 – 10 PL mlieka., 2 PL rumu
PLNKA: 60 g práškového cukru., 80 g masla., 2 PL ríbezľového lekváru., cukrová alebo čokoládová poleva
Múku, prášok do pečiva a cukor premiešame a preosejeme, pridáme ostatné prísady a dobre vypracujeme. V lyžici posypanej múkou formujeme kúsky cesta, poukladáme ich na pomastený plech a upečieme. Ostrou lyžičkou vydlabeme stred upečených „vajíčok“ omrvinky oblejeme rumom a lyžicou rozotrieme. V miske rozmiešame maslo s cukrom a lekvárom, potom pridáme omrvinkovu masu. Plnkou vajíčka pospájame, oblejeme cukrovou alebo čokoládovou polevou a ozdobíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára