18. januára 2019

Plnené čokoládové kocky

6 vajec., 120 g cukru., 100 g hladkej múky., 20 g kukuričného škrobu., 20 g kakaa.,
na potretie – 3 pl marhuľovej marmelády., 3 pl ríbezľovej marmelády., na zdobenie – 50 g nastrúhanej čokolády
na krém – 3 bielka., 4 zarovnané pl cukru., 150 g mliečnej čokolády., 125 ml smotany na šľahanie., ½ balíčka smeta-fixu
Na prípravu cesta zmiešame vajcia s cukrom a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Múku zmiešame so škrobom a kakaom, preosejeme do cukrovej peny a opatrne vmiešame. Cesto rozdelíme na polovicu, nalejeme na dva plechy (30 x 40 cm) vyložené papierom na pečenie a uhladíme. Oba plechy pečieme zvlášť, v rozohriatej rúre. Po upečení preklopíme piškótové cesto na cukrom posypaný papier na pečenie alebo na vlhkú utierku a papier zvrchu stiahneme. Oba piškótové pláty priečne rozrežeme a necháme vychladnúť. Dva piškótové pláty potrieme marhuľovou marmeládou a priklopíme namazanou stranou k sebe, dva potrieme ríbezľovou marmeládou a rovnako priklopíme k sebe. Na prípravu krému zmiešame bielka s cukrom a šľaháme nad parou elektrickým ručným šľahačom, kým nevznikne tuhý sneh. Nad parou rozpustíme na malé kúsky nalámanú čokoládu a jemne ju primiešame do snehovej hmoty. Smotanu na šľahanie s smeta-fix vyšľaháme podľa návodu na obale dotuha a sprudka vmiešame do čokoládovej hmoty. 2/3 krému natrieme na piškótový plát naplnený marhuľovou marmeládou a na krémovú vrstvu priložíme piškótový plát naplnený ríbezľovou marmeládou. Vrchnú časť piškótového plátu potrieme zvyšným krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť na hodinu do chladničky a pred servírovaním rozkrájame na kocky.
Elektrická rúra 200°C., teplovzdušná rúra 180°C., plynová rúra stupeň 4., doba pečenia asi 12 minút.
Tip – Ak chceme z čokolády vytvoriť väčšie čokoládové hoblinky, priložíme nôž na hladkú plochu čokoládovej tabuľky pod 45° uhlom a ťaháme k sebe. Čokoláda musí mať izbovú 
teplotu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára