18. januára 2019

Plnené veľkonočné vajcia

100 g práškového cukru., 500 g múky., 150 g droždia., 300 ml mlieka., 50 g masla., štipka soli., kúsky sušených marhúľ a ananásu., 100 g marcipánovej hmoty., 400 g práškového cukru., 2 bielka., potravinárske farby
Droždie rozdrvíme a zmiešame so 100 ml mlieka a lyžicou cukru. Necháme 10 minút vzísť. Múku, maslo, soľ, zvyšok mlieka a cukru vymiešame, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto. Necháme si 45 minút kysnúť. Marcipánovú hmotu vymiešame s nadrobno pokrájaným sušeným ovocím. Cesto rozdelíme na deväť kúskov do každého dáme kúsok marcipánovej plnky a vytvarujeme do oválneho vajíčkového tvaru. Pokladieme na vymastený plech na mafíny. Necháme ešte desať minút odpočinúť a potom vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov C. Pečieme asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára