18. januára 2019

Parížske pusinky

250 g mäkkého masla., 140 g práškového cukru., pl kakaa., vanilínový cukor., štipka soli., 2 vajcia., 200 g hladkej múky
na náplň – krémová náplň čokoládová., 200 ml studeného mlieka., 1 – 2 pl práškového cukru., 125 g zmäknutého masla
na ozdobenie – tmavá poleva., pestré zdobenia
Všetky suroviny na cesto okrem múky vyšľaháme šľahačom do penista. Do vyšľahanej peny pridáme múku a krátko šľaháme. Cesto dáme do cukrárskeho vrecúška. Na plech pokrytý papierom na pečenie striekame asi 4 cm široké „pusinky“(vzdialene od seba). Pečieme v predhriatej rúre. Na podnose necháme pusinky vychladnúť. Obsah vrecúška s polevou vyklopíme do misky, misku vložíme do vodného kúpeľa a polevu necháme rozpustiť. Polovicu pusiniek do polevy namočíme, otrieme o misku a ihneď namočíme do farebného zdobenia a odložíme na papier na pečenie.
Čokoládovú náplň pripravíme podľa návodu na obale (s maslom), dáme do igelitového vrecúška, odstrihneme rožtek a na ostaté pusinky naplň nastriekame. Zľahka pritlačíme ozdobené pusinky. Uchovávame v chlade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára