18. januára 2019

Šľahačkovo ríbezľová torta

75 g hladkej múky., 75 g maizeny., 1 čajová lyžička prášku do pečiva., 100 g margarínu alebo masla., 75 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru.., nastrúhaná kôra z pol citróna., 4 žĺtky
SNEHOVÁ MASA: 4 bielky., štipka soli., 200 g práškového cukru., 40 g posekaných mandlí alebo orechov.
Tuk s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame na penu. Pridáme citrónovú kôru a múku zmiešanú s maizenou a práškom do pečiva. Do tortovej formy vyložíme papierom a steny potrieme tukom. Cesto rozdelíme na dve časti a rozotrieme na spodok formy. (Ak máme 1 formu, tak torty pečieme postupne.) na vrch cesta rozotrieme polovicu snehovej masy. Pečieme pri teplote 170 stupňov C asi 40 minút. Jeden korpus použijeme na vrch torty, ešte teplý ho rozkrájame na kúsky. Celý korpus (vychladnutý) potrieme plnkou, na vrch poukladáme nakrájané kúsky druhého korpusu a ozdobíme ríbezľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára