18. januára 2019

Maškrtný orechový nákyp

200 g mletých orechov., 5 vajíčok., 3 PL detskej krupice., 5 PL kryštálového cukru., l mlieka., balíček vanilkového cukru., cukor do mlieka podľa chuti., šľahačka
Bielky ručne vyšľaháme na pevnú penu, pridáme 5 lyžíc cukru a ďalej chvíľu šľaháme. Žĺtky rozmiešame a do bielkov ich postupne primiešame striedavo s orechami zmiešanými s krupicou. Hlbšiu zapekaciu misu alebo kastról vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme cesto a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Mlieko necháme zovrieť, pridáme vanilkový cukor a dosladíme podľa chuti. Horúce mlieko vylejeme na nákyp a na noc vložíme do chladničky, aby nákyp nasiakol. Potom nákyp i s mliekom vyklopíme na hlbšiu tácku. Vrch ozdobíme šľahačkou a pokrájaný servírujeme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára