18. januára 2019

Korenené esíčka

zmes na prípravu buchiet., vanilínový cukor., nastrúhaná kôra z omytého citróna., ¼ kl mletého badyánu., ¼ mletej škorice., vajce., 260 ml vlažného mlieka., 12 pl oleja., 30 g hrozienok., rozšľahané vajce
Do misy dáme postupne všetky suroviny a vareškou vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí na stenu misy. Poprášime múkou a zakryté necháme na teplom mieste dôkladne nakysnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú kuchynskú pracovnú dosku, prepracujeme a rozdelíme približne na 30 rovnakých kúsočkov. Z každého kúsočka vyváľame 16 – 18 cm dlhý valček a zatočíme oba konce opačným smerom. Ukladáme na vymastený plech (vzdialene od seba). Necháme asi 25 minút nakysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre do ružova. Po vychladnutí uchovávame zakryté.
Elektrická rúra 180°C., teplovzdušná rúra 160°C., plynová rúra stupeň 3 – 4., doba pečenia 20 – 25 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára