18. januára 2019

Kokosový zajačik

2 PL mletého kokosu., 150 g hladkej múky., 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva., 100 g práškového cukru., vanilínový cukor., 3 – 4 PL horúcej vody., 4 vajcia., 4 – 5 PL jemného džemu
KRÉM: puding s vanilkovou príchuťou., 300 ml mlieka., 200 g mäkkého masla., 3 -4 PL práškového cukru
OZDOBENIE: šľahačka v prášku., 150 ml studeného mlieka., 50 g farebného marcipánu., kocka tmavej čokolády., asi 100 – 150 g mletého kokosu
Na korpus zmiešame kokos, múku, a kypriaci prášok. Vanilínový cukor, práškový cukor, vodu a vajcia našľaháme šľahačom na penu. Na 1. stupni šľahača do peny krátko zapracujeme pripravenú múku. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme prikryli papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre. Upečený korpus necháme chvíľu chladnúť a pomocou noža ho oddelíme od formy, stiahneme papier na pečenie, po stranách vykrojíme dva oblúčiky a ponecháme ich na ozdobu. Vykrojený korpus 2x pozdĺžne prerežeme. Spodný a prostredný plát natrieme džemom. Z pudingového prášku a mlieka uvaríme hustý puding, ktorý za občasného zamiešania necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom ušľaháme na penu a po častiach do nej zašľaháme puding. Pláty natreté džemom spojíme krémom. Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale, 2 – 3 PL dáme do mikroténového vrecka. Zvyšnou šľahačkou natrieme boky, hornú stranu torty a vopred rozrezané diely (ušká a labky). Ušká a labky priložíme na tortu a celú tortu okrem ušiek a labiek posypeme kokosom. Na ploche posypanej práškovým cukrom vyváľame z marcipánu spodky labiek a ňufáčik. Nastriekame ňufáčik a tortu ozdobíme. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a špajdlou označíme oči. Tortu necháme asi 2 – 3 hodiny v chlade.
Elektrická rúra: 190 stupňov C., teplovzdušná rúra 170 stupňov C., plynová rúra 4 – 5 stupeň., doba pečenia asi 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára