18. januára 2019

Orechová torta s veľkonočnými zajačikmi

90 g hladkej múky., 40 g kukuričného škrobu., zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva., 3 vajcia., 100 g práškového cukru., vanilínový cukor., 2 – 3 PL horúcej vody., práškový cukor na posypanie
PLNKA: 600 ml smotany na šľahanie., 1 – 2 PL práškového cukru., vanilínový cukor., 2 smeta – fixy., 150 g mletých orechov., asi 3 PL necháme na posypanie boku torty
Múku, premiesime s kukuričným škrobom a kypriacim práškom do pečiva. Šľahačom našľaháme penu z vajec, práškového cukru., vanilínového cukru a vody. Do našľahanej peny krátko zapracujeme pripravenú múku na 1. stupni šľahača. Hladké cesto nalejeme do tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie. Zahladíme a pečieme v rozohriatej rúre. Upečený korpus necháme vychladnúť, stiahneme papier na pečenie a korpus priečne rozrežeme na dve polovičky. Suroviny na plnku okrem orechov ušľaháme šľahačom na tuhú hmotu. Do šľahača jemne vmiešame orechy a ¾ plnky natrieme na spodný korpus. Opatrne priložíme druhý diel. Boky torty natrieme zvyšnou plnkou a posypeme orechmi. Z papiera vyrobme šablóny zajačikov, položíme na tortu a cukrom cez sitko posypem. Opatrne odstránime papierové šablóny. Tortu uchováme v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára