18. januára 2019

Rafinovaný orieškový veniec

4 vajcia., 100 g práškového cukru., vanilínový cukor., 2 PL rumu., 60 ml oleja., 160 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., 50 g nadrobno nasekaných lieskových orieškov
NA POKVAPKANIE: trochu krémového likéru (nemusí byť)
PLNKA: krémová náplň čokoládová., 200 ml studeného mlieka., 125 g mäkkého masla., 2 PL práškového cukru
POTRENIE: 2 – 3 PL horúcej, riedkej marmelády
POSYPANIE A OZDOBENIE: trocha nastrúhanej čokolády., trocha práškového cukru., niekoľko lieskových orieškov
Vajcia, práškový cukor, vanilínový cukor a rum ušľaháme šľahačom na penu. Za stáleho šľahania zapracujeme olej. Múku zamiešame s kypriacim práškom a orieškami a krátko šľahačom zašľaháme do našľahanej hmoty. Hladké cesto rovnomerne nalejeme do vymazanej a vysypanej formy na veniec. Vložíme do predhriatej rúry. Upečený veniec necháme vo forme asi 10 minút chladnúť a potom ho vyklopíme na podnos. Necháme ho úplne vychladnúť, pozdĺžne prekrojíme a pokvapkáme likérom. Náplň pripravíme podľa návodu na obale a rozotrieme na spodný diel venca. Zľahka zakryjeme druhým dielom a veniec potrieme marmeládou. Posypeme čokoládou a ozdobíme orieškami. Podľa chuti pocukrujeme. Pred servírovaním uložíme do chladu (asi na 3 hodiny).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára