16. novembra 2018

Mandľovo čokoládové kocky

125 g múky., 50 g cukru., 50 g margarínu., 50 g pomletých mandlí., vajce., jahodový džem., čokoládová poleva
Čokoládová masa: 100 g margarínu., 100 g cukru., 50 g marcipánu., 3 žĺtky., 3 bielky., 75 g hladkej múky., 50 g maizeny., PL kakaa

Múku, cukor rozpustený tuk, mandle a vajce dobre spracujeme a sformujemem do bochníka. Vložíme do kuchynskej fólie a necháme hodinu odležať v chladničke. Potom bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cm. Cesto preložíme na vymastený plech a sušíme v rúre asi 20 minút.
Čokoládová masa: Pokiaľ sa cesta pečie, vymiešame tuk, cukor, marcipán a žĺtka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme ho do žĺtkovej masy, vsypeme múku, kakao a maizenu a dobre premiešame. Z rúry vyberieme upečené cesto, potrieme jemne džemom a rozdelíme naň čokoládovú masu. Pečieme pri 180 stupňov C ešte asi 15 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky alebo trojuholníčky a zdobíme čokoládovou polevou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára