20. novembra 2018

Zasnežené laskonky

2 bielky., 180 g kryštálového cukru., balíček vanilínového cukru., 25 g citronátu., 25 g oranžátu., 140 g pomletých lieskových orieškov., malé oplátky na pečenie., 150 g práškového cukru., bielok., farebné ozdoby
Bielky vyšľaháme na sneh a za stáleho šľahania postupne pridávame vanilínový cukor zmiešaný s kryštálovým cukrom. Miešame, kým sa cukor neroztopí. Citronát a oranžát (kandizované ovocie) nakrájame najemno a s mletými orieškami vmiešame do snehu. Oplátky si nakrájame na požadovaný tvar a nahrubo potrieme hmotou. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 stupňov C asi 25 minút. Práškový cukor vymiešame s bielkom a zmes nanesieme na teplé oplátkové laskonky. Na záver pridáme farebné ozdoby. Laskonky uschováme v uzavretej dóze.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára