20. novembra 2018

Medovníčky s farebnou ozdobou

kg obyčajnej hladkej múky., 6 vajec., 500 g práškového cukru., 240 g tmavého medu., 4 čajové lyžičky mletej škorice., 2 čajové lyžičky mletých klinčekov., čajová lyžička anízu., čajová lyžička badiánu., 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny.,
Vajcia s medom vyšľaháme na penu, pridáme cukor a opäť dohladka vymiešame. Pridáme zomleté voňavé koreniny, preosiatu hladkú múku a sódu bikarbónu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 24 hodín odležať. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme a pomocou rôznych formičiek vykrajujeme a ukladáme na plech vymastený voskom alebo rastlinným tukom. Po povrchu potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Po vychladnutí ich skrášlime miniatúrnymi ozdôbkami zo sušeného mlieka. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára