20. novembra 2018

Vianočné medovníky-recept

125 g masla., 300 g práškového cukru., 3 vajcia., KL jedlej sódy., medovníkové korenie
Poleva: 150 g práškového cukru., bielok., PL citrónovej šťavy

Cukor vyšľaháme spolu s maslom a vajcom do peny. Pridáme tekutý med. Múku zamiešame so sódou a medovníkovým korením. Ak chceme mať tmavú farbu, pridáme do múky kakao. Penu vymiešame s múkou na cesto, ktoré necháme cez noc odležať. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrubý plát 5 mm a povykrajujeme rôzne tvary, ktoré potom pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňov C asi 15 minút. Ihneď po upečení medovníky potrieme rozšľahaným vajcom a na rovnej ploche ich necháme vychladnúť. Vychladnuté zdobíme polevou, ktorú sme si pripravili z vyšľahaných surovín. Na zdobenie môžeme použiť igelitové vrecúško s odstrihnutým rožtekom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára