16. novembra 2018

Medové dobošky

150 g kryštálového cukru., 80 g masla 2 vajcia., 2 PL medu., KL sódy bikarbóny., 250 g polohrubej múky., 250 g hladkej múky
Krém: 5 dl vody., vanilkový pudingový prášok Zlatý klas., KL maizeny
Na vrch: čokoládová poleva

V horúcom vodnom kúpeli vymiešame maslo, vajcia, cukor a med. Do teplej masy pridáme sódu bikarbónu a miešame do zhustnutia. Potom masu odstavíme z ohňa, pridáme polohrubú múku a dobre premiešame. Teplú masu dáme na pomúčenú dosku a zmiesime s hladkou múkou. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely, každý vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na obrátený pomastený a múkou vysypaný plech. Pláty postupne upečieme v stredne horúcej rúre. Z vody, pudingového prášku a maizeny uvaríme hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešame a postupne pridávame vychladnutý puding, nakoniec dochutíme rumom. Pláty naplníme striedavo: prvý krémom, druhý džemom, tretí krémom a spojíme. Necháme do druhého dňa odležať. Potom vrch polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí nakrájame nožom, ktorý namáčame do pohára s horúcou vodou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára