16. novembra 2018

Maslový vianočný venček

3 vajcia., 200 g masla alebo margarínu., 250 g cukru., 150 g múky., balíček prášku do pečiva., štipku soli., 150 g strúhanky., 200 ml mlieka., 2 PL rumu., tuk na vymastenie formy
Krém: 2 granátové jablká., 400 ml smotany na šľahanie., 2 PL cukru., 2 PL jablkového sirupu.

Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a tukom. Múku, prášok do pečiva, soľ a strúhanku zmiešame. Pridáme mlieko a rum. Bielky dobre vyšľaháme a pomaly, po lyžiciach vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do 5 menších vymastených foriem na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne ½ hodinu. Potom vyberieme a dáme vychladnúť. Granátové jablká rozpolíme, vyberieme jadrá a pokrájame na kúsky, sladkú smotanu s cukrom a sirupom vyšľaháme. Upečené venčeky vyklopíme, rozrežeme napoly, naplníme šľahačkovým krémom, kúskami granátových jabĺk. Plnku prikryjeme vrchnou časťou venčeka, spojíme, potrieme zvyškom krému a ozdobíme kúskami granátových jabĺk.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára