19. novembra 2018

Rumové špirály

375 g hladkej múky., 50 g mletých mandlí., 200 g margarínu., 150 g práškového cukru., 2 vajcia., balíček vanilínového cukru., 2 zarovnané PL kakaa
Poleva: 100 g práškového cukru., 3 PL rumu., trošku červenej potravinárskej farby

Múku, mandle rozpustený tuk, práškový cukor, vajcia a vanilínový cukor spracujeme na hladké cesto. Tretinu cesta zafarbíme kakaom. Cestá osobitne zabalíme do kuchynskej fólie a odložíme na hodinu na chladné miesto. Potom svetlé cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku ½ cm, vykrajujeme kolieska s priemerom 5 cm a kladieme ich na vymastený plech. Zo zafarbeného cesta šúľame tenké rolky a špirálovito ich uložíme na plné kolieska. Pečieme asi 12 minút v predhriatej rúre pri 180 stupňov C.
Poleva: Práškový cukor vymiešame s rumom a zafarbíme troškou červenej potravinárskej farby. Potom pomocou ozdobného vrecka vytlačíme do medzier.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára