20. novembra 2018

Vianočný koláč -recept

400 g polohrubej múky., 70 g práškového cukru., citrónová kôra., klinček., mletá škorica., 100 g masla., 250 g medu., 8 g jelenej soli (SALAJKA)., 0,7 dl vody., 100 g kandizovaného ovocia., 100 g mandlí
Múku zmiešame s cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou, tlčeným klinčekom a škoricou. Maslo s medom prevaríme a vlejeme do múky. Jeleniu soľ roztopíme vo vode, necháme postáť 10 minút a zamiešame do cesta. Nakoniec pridáme posekané kandizované ovocie, všetko spolu dobre vypracujeme a necháme stáť 2 hodiny na teplom mieste. Potom cesto vyvaľkáme, prenesieme na vymastený plech a upečieme. Pokrájame, naplníme krémom a poukladáme na seba.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára