16. novembra 2018

Netradičné sladké balíčky

Glazúra: 250 – 300 g kryštálového cukru., 2,5 dl vody., pár kvapiek citrónovej šťavy alebo octu., pár kvapiek cukrárskeho farbiva (bretónu)
Nepravý marcipán: 100 g sušeného mlieka., 200 g preosiateho práškového cukru., 5 g tuku., studená voda

Z plátu piškótového korpusu, ktorý upečieme na plechu, možno vyčariť takéto torty a miňonky. Naplníme ich maslovým, rôzne ochuteným krémom alebo punčovou plnkou. Vrch potrieme čistým bielym krémom a oblejeme glazúrou zafarbenou cukrárskym farbivom. Nakoniec ich ozdobíme stužkami z nepravého marcipánu.
Glazúra: Kryštálový cukor rozpustíme vo vode a postupne varíme na nitku. (Trochu sirupu dáme na tanierik, prstom ho naberieme, prilepíme na palec, potom prsty roztiahneme – ak je sirup uvarený, medzi prstami zostane cukrová nitka.) Po vychladnutí pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo octu a miešame do zahustenia a do zbelenia polevy, ktorú zafarbíme bretónom.
Nepravý marcipán: Prísady spolu zmiešame a vody pridávame toľko, aby vznikla mäkšia hmota. Potom primiešame niekoľko kvapiek bretónu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára