14. novembra 2018

Čokoládovo orieškové darčeky

200 g tekutého medu., 250 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 125 g masla alebo margarínu., 2 vajcia., 4 – 5 PL mlieka., 400 g polohrubej múky., 2 PL kakaa., balíček kypriaceho prášku do pečiva., puding., s čokoládovou príchuťou., 375 g nasekaných lieskových orieškov
POLEVA: 200 g práškového cukru., PL rumu., 3 PL horúceho mlieka
Vo väčšom hrnci pomaly zohrejeme a rozpustíme med, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín a potom necháme vychladnúť. Do vychladenej hmoty postupne vmiešame vajíčka a mlieko. Múku zmiešajme s kakaom, kypriacim práškom do perníku, pudingom a po častiach zašľaháme šľahačom (na strednom stupni) do vychladenej hmoty. Nakoniec vmiešame rozdrvené oriešky. Ak je cesto príliš husté, pridáme lyžicu mlieka. Cesto dáme do vyššieho vymazaného a vysypaného plechu a pred pečením potrieme vodou. Dáme piecť.
Teploty pečenia: elektrická rúra 180 stupňov C., plynová rúra 2 – 3 stupeň, teplovzdušná rúra 160 stupňov C.
Čas pečenia: 25 – 35 minút.
Príprava polevy: Na plevu zmiešame práškový cukor s rumom a mliekom na hustú, tekutú hmotu. Ešte teplý múčnik potrieme polevou a necháme vychladnúť. Nakoniec nakrájame na kúsky veľké 3 x 6 cm.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára