19. novembra 2018

Orechové úliky

250 g pomletých orechov., 600 g práškového cukru., 2 bielky., práškový cukor na obaľovanie., plastová úliková forma
KRÉM: 2 žĺtky., vajce., 200 g čokolády., PL mlieka., PL hladkej múky., 250 g masla alebo margarínu Helia

Z orechov, cukru a bielkov vypracujeme cesto. (Z cukru trochu odoberieme a zvyšok pridáme podľa potreby, aby sme získali nelepivé, ale tvárne cesto). Z cesta vyformujeme primerane veľké guľky, obalíme ich v práškovom cukre a vtlačíme do formičky tak, aby vo vnútri zostal priestor na krém. Úliky vyklopíme a necháme voľne schnúť do druhého dňa. Potom ich naplníme krémom a uzavrieme okrúhlou piškótou alebo omrvinkami z keksov.
V nádobe, ktorú dáme do vodného kúpeľa, rozpustíme čokoládu, za stáleho miešania pridáme vajcia rozšľahané s mliekom a múkou. Miešame a varíme do zhustnutia. Vychladnutú masu vymiešame s maslom.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára