20. novembra 2018

Zázvorové trubičky

60 g mäkkého masla., 160 g jemného kryštálového cukru., 60 ml kukuričného sirupu., 80 g hladkej múky., ¼ KL mletého zázvoru (ďumbiera)., jedlý olej
Maslo s cukrom poriadne vymiešame do penista. Primiešame sirup, potom múku a zázvor. Z cesta vytvarujte kôpky veľkosti vlašského orecha a poukladajte ich na dobre vymastený plech v dostatočnej vzdialenosti. Cesto sa pri pečení roztečie. Pečte ho 5 až 8 minút pri teplote 180 stupňov C do zlatohneda. Kôpky vyberte z rúry a nechajte ich trocha vychladnúť. Potom ich opatrne jednu po druhej zdvihnite čepeľou noža a po jednej ich omotajte okolo dobre namastenej rúčky varešky. Trubičky nechajte ešte asi minútu vychladnúť, až potom ich stiahnite z varešky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára