6. januára 2019

Farebné špízy

0,5 kg bravčového mäsa., 200 chudšieho moravského mäsa., 2 banány., 4 rajčiaky., 3 cibule., soľ
Marináda: Základom každej marinády je dobrý, kvalitný olej, ktorý dochutíte korením (čierne korenie., paprika., tymián., bazalka., oregano., atď.)., cesnakom., citrónovou šťavou., niekto pridáva aj biele víno, iný pivo. Ak mäso vopred naložíte, nepoužívajte už grilovacie korenie, ale počas opekania všetko natierajte marinádou.
Kúsky mäsa na grilovacej ihle (špíze) sú, ako je známe nielen potešením pre chuťové bunky, ale aj pastvou pre oko. Klasiku predstavuje mäso nakrájané na kúsky, slanina, cibuľa, prípadne ešte kúsky párku. Menej sa však vie, že túto základnú zostavu možno vylepšiť ešte rajčiakom, farebnými paprikami, cukinou, ale aj kúskami ovocia, napríklad ananásu alebo banánu. Nebojte sa toho, chutí to výborne! Pokiaľ chcete, aby bolo mäso naozaj krehké, naložte ho vopred na niekoľko hodín do marinády.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára