3. januára 2019

Jarabica na červenom víne

2 jarabice., soľ., 60 g slaniny., 40 g masti., 40 g cibule., 100 g koreňovej zeleniny., niekoľko zrniek čierneho korenia., PL hladkej múky., dl červeného vína., KL ríbezľového lekváru
Dobre vyčistené a umyté jarabice z vnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny. Zvyšnú slaninu pokrájame, rozpražíme, pridáme masť v ktorej speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a očistenú umytú, na kolieska pokrájanú zeleninu, potom pridáme pripravené jarabice, podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Potom jarabice odkryjeme a v rúre pečieme za častého podlievania vlastnou šťavou ešte asi pol hodiny. Mäkké jarabice vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, opražíme, zalejeme vodou, rozvaríme a precedíme. Zeleninu pretlačíme do šťavy, pridáme červené víno, trochu ríbezľového (alebo šípkového) lekváru a podľa chuti dosolíme. Podávame so žemľovou knedľou alebo s dusenou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára