7. januára 2019

Kel zapečený s párkom, ryžou a syrom

600 g kelu., 300 g ryže., 80 g masla., cibuľa. 200 g párkov., 200 g tvrdého syra., čierne korenie
Očistený kel uvaríme takmer do mäkka v slanej vode. Ocedíme, necháme odkvapkať a nadrobno nakrájame. Ryžu zalejeme 4 ½ dl vody., pridáme kúsok masla, soľ a udusíme do mäkka. Na kúsku masla zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme na kolieska nakrájané párky. Do vymasteného pekáča striedame vrstvu kelu, udusenej ryže, párky a strúhaný syr. Hornú poslednú vrstvu urobíme z kelu. Posolíme ju okoreníme, trochu prehrejeme v rúre, nakoniec zalejeme vajcami rozšľahanými s mliekom a krátko zapečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára