3. januára 2019

Králičia polievka s knedličkami

predná časť z králika., soľ., 6 zrniek čierneho korenia., 2 zrnká nového korenia., cibuľa., 100 g karotky., 70 g petržlenu., 50 g zeleru., zelená petržlenová vňať
MÄSOVÉ KNEDLIČKY: 150 g králičieho mäsa., celá králičia pečeň., cibuľa., žemľa., 30 g masla., KL hladkej múky., vajce., 3 strúčiky cesnaku., soľ., majorán., mleté čierne korenie., strúhanka
Mäso dáme variť do studenej vody, osolíme, okoreníme a po pol hodine varenia pridáme očistenú cibuľu a zeleninu. Uvarené mäso vykostíme, pokrájame a vložíme späť do vývaru. Podávame so zeleninou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a s mäsovými knedličkami.
Mäsové knedlíčky: Mäso, pečeň a cibuľu zomelieme, premiešame s namočenou žemľou, maslom, múkou, vajcom a cesnakom rozotretým so soľou. Ochutíme majoránom, okoreníme mletým čiernym korením a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi sformujeme knedličky, ktoré varíme 10 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára