5. januára 2019

Kuracie stehienka na šampiňónoch

4 kuracie stehná., soľ., mleté čierne korenie., 20 g margarínu., 150 g šampiňónov., 750 g rajčiakov., 30 g masla alebo margarínu., strúčik cesnaku., cibuľa., dl hydinového vývaru
Kuracie stehienka umyjem, osušíme, osolíme, okoreníme, prudko opražíme na horúcom rastlinnom tuku a upečieme. Na tuku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, chvíľu podusíme a až potom vložíme do kastróla ošúpané a nakrájané rajčiaky, cesnak, prilejeme hydinový vývar. Zmes osolíme, okoreníme a asi 10 minút dusíme. Podávame s kuracími stehnami, zdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára