5. januára 2019

Moriak dusený na víne

750 g morčacích pŕs., 120 g masti., 100 g údenej slaniny., 2 dl bieleho vína., 120 g karotky., 100 g kalerábu., 100 g karfiolu., 120 g cibule., petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ
Morčacie prsia pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme plátky slaniny a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú necháme na miernom ohni speniť. Pridáme mäso, ktoré krátko opečieme a potom ho podlejeme vínom zmiešaným s trochou vody. Posypeme petržlenovou vňaťou posolíme a necháme dusiť v rúre. Počas dusenia morčacie mäso podlievame šťavou. Kým ešte úplne nezmäkne, pridáme zeleninu pokrájanú na plátky a karfiol rozdelený na malé ružičky a ešte dodusíme. Podávame s ryžou udusenou s hráškom alebo varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára