3. januára 2019

Zajac na divoko

750 g mäsa zo zajaca (zadná časť)., 50 g údenej slaniny., 40 g oleja., 50 g cibule., 150 g koreňovej zeleniny (petržlen., mrkva., zeler)., bobkový list., 600 ml vody., mleté čierne korenie., 30 g múky, horčica., ocot., PL ríbezľovej alebo brusnicovej zaváraniny
Odležané zajačie mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. V tlakovom hrnci na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, pokrájanú zeleninu, korenie, bobkový list, 500 ml vody a soľ., hrniec uzavrieme a mäso so zeleninou dusíme 30 minút. Po ochladení otvoríme, mäso vyberieme a pokrájame. V 100 ml vody rozmiešame múku, prilejeme do šťavy a povaríme, kým omáčka nezhustne. Potom u pretrieme cez sito, primiešame horčicu a zaváraninu a podľa chuti okyslíme a osolíme. Podávame s tarhoňou, knedlou alebo makarónmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára