12. januára 2019

Amaretky

4 bielky., štipka soli., 300 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 350 g mletých mandlí
NÁPLŇ: 150 g mliečnej čokolády., 100 g mäkkého masla., 3 PL Amareto (mandľového) likéra
Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, vanilínový cukor a mandle. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky. Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť. Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom a likérom na najvyššom stupni na penu. Náplňou naplníme pomocou cukrárskeho vrecka polovicu vychladnutých hrudiek a druhou polovicou priklopíme. Hrudky môžeme plniť i pomocou guľatého noža.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára