18. januára 2019

Biskupská bábovka

160 g kockového cukru., pomaranč., 4 žĺtky., 3 bielky., 30 g opražených mandlí., 50 g hrozienok., 0,5 dl rumu., 50 g kandizovaného ovocia., 30 g kandizovanej citrónovej kôry., 30g kandizovanej pomarančovej kôry., 120 g polohrubej múky
Pomaranč umyjeme a o jeho kôru silno poobtierame kockový cukor. Potom pomaranč rozpolíme, vytlačíme šťavu a pokvapkáme cukor, aby sa rozdelil, ale neroztopil. Pridáme žĺtky a vymiešame do peny. Potom pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov, mandle pokrájané na rezance, hrozienka namočené v rume, pokrájané kandizované ovocie a kandizovanú citrónovú a pomarančovú kôru. Zmes premiešame a pridáme múku. Všetko spolu dobre vymiešame, cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy a vo vyhriatej rúre pri 160 stupňov C pečieme približne 30 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára