16 kuracích krídiel., 250 ml kečupu., KL červenej papriky., šťavu z citróna., 4 PL octu., 4 PL oleja., 6 PL masla., cibuľa., 100 ml hydinového vývaru., trochu čili., tabasco
Pripravíme marinádu: zmiešame kečup, červenú papriku, citrónovú šťavu, tabasco, ocot, štipku soli, do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídla tak aby boli ponorené. Prikryjeme a odložíme na jeden deň do chladničky. Krídla vyberieme z marinády, necháme odkvapkať na site, marinádu odložíme na ďalšie použitie. Na panvici zohrejeme po 4 PL oleja a masla, krídla postupne z každej strany opečieme dochrumkava. Zvyšné maslo zohrievame v hrnci, pridáme ošúpanú nakrájanú cibuľu a opražíme. Zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, vmiešame marinádu a krátko povaríme. Dochutíme čili, podľa potreby dosolíme. Kuracie krídla podávame s omáčkou a tmavým chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára