400 g kuracích pŕs., 100 g cibule., dl oleja., PL rajčiakového pretlaku., štipka mletého bieleho korenia., PL višňového alebo ríbezľového džemu., dl červeného vína., ½ KL citrónovej šťavy., 2 dl hydinového vývaru., štipka kryštálového cukru
Kuracie prsia nakrájame na kocky, posolíme, pokoreníme. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme kuracie kocky a rajčiakový pretlak, podusíme a podlejeme vývarom. Mäkké mäso vyberieme, odložíme na teplé miesto. Do základu pridáme džem a cukor, prevaríme prilejeme červené víno a citrónovú šťavu. Omáčku precedíme, zjemníme KL masla a polejeme ňou mäso. Podávame s ryžou alebo cestovinou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára