11. januára 2019

Domáca priprava zmrzliny

4 vajcia., 100 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., 300 ml smotany na šľahanie.,
Zmrzlinu si môžeme pripraviť aj doma, v mrazničke a nepotrebujeme ani prístroj na jej výrobu. Stačí, ak v miske metličkou rozšľaháme žĺtky, z bielkov vyšľaháme sneh tak, že počas šľahania do nich postupne pridáme práškový cukor a balíček vanilkového cukru. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, postupne do nej vareškou primiešavame žĺtky a sneh. Krém nalejeme do plastikovej nádoby s vrchnákom a na noc odložíme do mrazničky. Doma pripravená zmrzlina je voňavá a jej vychutnávanie je skutočný zážitok. Keď chcete pripraviť inú ako vanilkovú zmrzlinu, do hotového základného zmrzlinového krému primiešajte ovocné pyré , rozpustenú vlažnú čokoládu, tekutý med, či šťavu z 2 citrónov – z našej dávky pripravíte 10 kopčekov zmrzliny.
Tip č. 1 – pokud si vyrábime zmrzlinu z mraženého ovoce, před přípravou ho rozmrazíme jen částečne.
Tip č. 2 – na přípravu zmrzliny jsou nejlepší elektrické zmrzlinové strojky.
Tip č. 3 – při zmrazování musí být zmrzlinová hmota neustále v pohybu, aby se netvorili krystalky ledu a zmrzlina byla hladká.
Tip č. - 4 pokud nemáme jinou možnost – zmrazíme zmrzlinu ve tvořítku na led.
Tip č. 5 – poháry pro návštěvu připravujeme těsně před podáváním, jinak by kopec ze šlehačky mohol „spadnout“.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára