4 jelenie alebo srnčie rezne., žemľa., mlieko., 5 dkg šampiňónov., 10 dkg kuriatok (húb)., PL masla., 3 PL oleja., vajíčko., soľ., korenie., ½ zväzku petržlenovej vňate., strúhanka podľa potreby., maggi kocka pre šťavnaté mäso., PL brusnicového kompótu
Maslo vymiešame do penista, pridáme žemle namočené v mlieku a vytlačené, vajíčko, posekanú petržlenovú vňať a kuriatka, osolíme, okoreníme a zahustíme strúhankou. Túto masu natrieme na rezne, ktoré zvinieme a previažeme niťou. Rezne pečieme, podlejeme ich ½ l vody, do ktorej rozdrvíme maggi kocku a keď šťava prejde varom, rezne dusíme do mäkka na nízkej teplote. Krátko pred koncom pridáme brusnice a šampiňóny pokrájané na plátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára