300 g čerstvých húb., KL soli., rasca., mleté čierne korenie., cibuľa., mrkva., petržlen., 2 zemiaky., petržlenová vňať., 2 PL oleja., hladká múka
MRVANCE: vajce., 4 PL hrubej múky
Umyté pokrájané huby dáme variť do 1,5 l vody, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme 25 minút. Cibuľu, mrkvu, petržlen a zemiaky pokrájame, pridáme do polievky a varíme do mäkka. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, vlejeme do polievky, pridáme mrvance a varíme 5 minút. Pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Mrvance: Z vajca a múky vypracujeme tuhé cesto, ktoré postrúhame na hrubšom strúhadle.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára