150 g anglickej slaniny., 150 g cibule., strúčik cesnaku., 500 g červených jabĺk., 2 PL citrónovej šťavy., 500 g šampiňónov., 250 g hlív., pohár nakladaných hríbikov prípadne iných húb., 2 PL oleja., soľ., korenie., viazanička tymianu., 100 g kyslej smotany
Slaninu nakrájame na plátky, očistenú cibuľu na kocky a cesnak posekáme. Jablká pokrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jednu polovicu šampiňónov nakrájame na plátky, druhú na štvrťky, hlivy očistíme, nakladané hríby scedíme. Na veľkej panvici opečieme do chrumkava slaninu a pridáme jablká, cibuľu a cesnak, kroté opečieme dozlatista. Všetky prísady vyberieme a do výpeku pridáme olej, na ktorom opečieme všetky huby. Potom vrátime do panvice ostatné prísady a všetko osolíme a okoreníme. Napokon pridáme lístky tymianu, osolenú a okorenenú smotanu. Premiešame a podávame s bagetou alebo bielym pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára