kg jelenieho chrbta., 15 g soli., mleté čierne korenie., 50 g oleja., citrón
ŠAMPIŇÓNOVÉ MASLO: soľ., citrónová šťava., koňak., 50 g šampiňónov., 70 g masla
Chrbát vykostíme a pokrájame na steaky - rezne bez kosti – asi po 140 g. Steaky slabo naklepeme, osolíme, okoreníme, sparíme v oleji a napokon opečieme na rošte. Na hotové rezne položíme koliesko citróna, šampiňónové maslo.
Šampiňónové maslo: Šampiňóny očistíme, umyjeme a posekáme nadrobno. Pridáme tretinu masla, osolíme a pražíme, až kým sa voda nevyparí. Zmes necháme vychladnúť do vychladnutej pridáme zvyšné maslo, trocha citrónovej šťavy a koňaku, všetko dobre vymiešame a dáme stuhnúť do chladničky. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a brusnicovým kompótom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára