11. januára 2019

Mrazená torta s kivi

100 g stužený tuk., 200 g práškového cukru., 100 g posekaných a opražených mandlí., 50 g pomletých lieskovcov., 3 PL kondenzovaného mlieka., 50 g kokosovej múčky
Plnka: 2 balíčky ovocného alebo čokoládového mrazeného krému (á 500 ml)
Na ozdobenie: 2 kusy kivi s hmotnosťou asi 60 g., ½ konzervy mandariniek., ¼ l šľahačkovej smotany
V kastróliku rozpustíme stužený tuk. Cukor posekané a opražené mandle, pomleté lieskovce a kokosovú múčku zmiešame, pridáme rozpustené maslo a kondenzované mlieko. Všetko dobre premiešame. Polovicu dáme na dno tortovej okrúhlej formy s priemerom 24 cm (s otváracími okrajmi, ktoré sa pred servírovaním torty musia uvoľniť). Mrazený krém pokrájame na obdĺžníkové rezy a položíme na masu vo forme. Chrbátom polievkovej lyžice mierne pritlačíme. Zvyšnú masu dáme na vrstvu mrazeného krému a opäť mierne pritlačíme. Tortu po naplnení formy vložíme do mraziaceho priestoru chladničky. Polhodinu pred servírovaním ju vyberieme. Ošúpeme kivi a pokrájame na kolieska. Konzervované mandarinky dáme na sitko odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a vložíme do vrecka s hviezdicovitou špicou. Ovocie poukladáme na tortu asi 2 cm od okraja formy. Šľahačkou ozdobíme okraje torty. Potom položíme formu s tortou na misu a okraje formy uvoľníme. Dlhý a ostrý kuchynský nôž (nie zúbkovaný!) namočíme do horúcej vody, rýchlo ho osušíme servítkou a tortu od stredu začneme porcovať. Na každú porciu treba nôž opäť namočiť do horúcej vody!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára