11. januára 2019

Netradičný Vianočný puding

120 g sušeného ovocie., 30 g mrazených čerešní alebo jahôd., 30 g kandizovaného ovocia., balíček Študentskej pečate dražé., 4 PL brandy., ½ l šľahačky., 85 g práškového cukru., 85 g prírodného cukru., 85 g jemnej strúhanky., ½ KL mletej škorice
V mise zmiešajte ovocie, pokvapkajte brandy a nechajte cez noc odstáť. Ovocie pokrájajte. Šľahačku rozšľahajte s cukrom dohusta a nechajte v mrazničke takmer do stuhnutia. Každú ½ hodinu premiešajte. Na plech nasypte strúhanku, škoricu a prírodný cukor – zapekajte 5 – 10 minút pri teplote 200 stupňov C (do skaramelizovania). Karamel rozlámte na malé kúsky. Ovocie, karamel a Študentskú pečať dražé vmiešajte do šľahačky. Zmes dajte do formy a nechajte stuhnúť v chladničke asi 5 – 6 hodín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára