3. januára 2019

Pečená divá kačica

divá kačica (asi 1 ½ kg)., 2 kyslasté jablká., 2 cibule., KL soli., 2 krát na hrot noža mletého čierneho korenia., 3 PL slnečnicového oleja., 100 g plátkov zbojníckej slaniny., 4 roztlačené borievky., ¼ l horúceho vývaru., 1/8 l suchého červeného vína., KL škrobovej múčky., 2 PL kyslej smotany
Kačicu znútra i zvonka dobre umyjeme a osušíme. Očistené jablká rozdelíme na osminky, zbavíme ich jadrovníkov a ešte raz prepolíme. Očistíme cibuľu a tiež ju pokrájame na osminky. Rúru predhrejeme na 220 stupňov C. Kačicu znútra vytrieme soľou a korením. Na sporáku zohrejeme v pekáči olej, kačku opečieme dohneda a obložíme slaninou. Pridáme jablko, cibuľu a borievky. Podlejeme 1/8 l vývaru a pečieme v rúre na spodnej priečke jednu hodinu. Podlievame výpekom, prípadne dolejeme vývar. Hotovú kačku necháme odpočívať v rúre. Výpek zriedime malým množstvom horúcej vody, precedíme a zmiešame s vínom. V smotane rozmiešame škrobovú múčku a omáčku zahustíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára