600 g diviačieho mäsa zo stehna., soľ., mleté čierne korenie., 60 g údenej slaniny., 2 póry., 4 rajčiaky., PL oleja., strúčik cesnaku., horčica., mäsový vývar., zelená petržlenová vňať
Mäso odblaníme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Zvyšok slaniny pokrájame na drobno, rozpražíme, vložíme pripravené mäso a prudko opečieme zo všetkých strán. Potom dáme očistené póry pokrájané na kolieska a olúpané pokrájané rajčiaky. Mäso potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali rozotrený cesnak a lyžičku horčice. Podlejeme vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre. Mäso počas pečenia potrieme cesnakovo – horčicovým olejom a podľa potreby podlievame vývarom. Upečené mäso vyberieme, potrieme horčicou a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára