16. januára 2019

Pikantná pažítková nátierka

4 celozrnné rožky., 2 PL horčicového semena., malá červená cibuľa., 100 g nátierky Veto., 500 g žervé., 2 strúčiky cesnaku., 2 zväzky pažítky., zväzok reďkoviek., soľ., čierne korenie., horčicu
Horčicové semeno uvaríme v osolenej vode do mäkka (asi 5 minút) scedíme, schladíme a necháme odkvapkať. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame. Veto vymiešame do penista, potom pridáme žervé, cibuľu a horčičné semienko. Ochutíme soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom a KL horčice. Pred servírovaním najemno pokrájame pažítku a vmiešame do nátierky. Umytú reďkovku pokrájame na plátky. Z celozrnných rožkov šikmo pokrájame plátky, natrieme nátierkou, zdobíme reďkovkou a posekanou pažítkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára