10. januára 2019

Plnená hovädzia roláda

600 g hovädzieho mäsa zo stehna., soľ., mleté čierne korenie., 2 PL rajčiakového pretlaku., 100 g párkov., masť., cibuľa., 4 vajcia., KL hladkej múky., dl smotany., sterilizovaná uhorka
Mäso ma roládu naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme rajčiakovým pretlakom a obložíme štvrtkami párkov pokrájaných po dĺžke. Z masti, cibule a vajec pripravíme riedku praženicu, ktorú rozvrstvíme na párky. Roládu zvinieme, previažeme niťou, opražíme na masti zo všetkých strán, podlejeme a upečieme do mäkka. Počas pečenia roládu podlievame vodou a potierame šťavou. Keď je roláda mäkká, šťavu zaprášime múkou, povaríme a zjemníme smotanou. Nakoniec do omáčky postrúhame sterilizovanú uhorku. Hovädziu roládu môžeme naplniť aj rôznymi inými plnkami, ako napr. Udusenými hubami, pokrájaným bôčikom, špenátom, postrúhaným syrom alebo ochuteným hydinovým mäsom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára