16. januára 2019

Studený zeleninový boršč pre diabetikov /2 porcie/

200 g cvikly., 100 g zemiakov., 1 menšia surová šalátová nuhorka., 1 lyžička octu., 1 dl kyslej smotany., zelená petržlenová vňať, soľ
Cviklu očistíme, umyjeme, uvaríme do mäkka a pokrájame na hrubšie rezance. Uvarené zemiaky pokrájame na kocky. Uhorku ošúpeme a pokrájame na kocky, premiešame, podľa chuti posolíme pridáme ocot, zalejeme odvarom z cvikly, pridáme kyslú smotanu a až na tanieri ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
Niekedy sa pridáva aj jemne nasekané vajíčko uvarené na tvrdo, postrúhaný chren alebo kôpor. Nie je započítané v energetickej hodnote!
Nutričné hodnoty
1 porcia: 522 KJ - 127 kcal;
B - 4,3 g; T - 3,3 g; S - 20,0 g;

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára